CMO (Chande Momentum Osilatörü)

Chande momentum osilatörü (CMO), teknik analizde karmaşık standart dışı formülleri kullanma hayranı olarak da bilinen tüccar Tushar Chande'nin mucidi olan Momentum göstergesinin bir modifikasyonudur. CMO, klasik Momentum'dan farklı olarak daha az yaygındır ve tüccarlar tarafından pratikte olduğu kadar sık ​​kullanılmaz. 1994 yılında ortaya çıktı ve ilk olarak "Yeni Teknik Tüccar" kitabında anlatıldı.

Göstergenin fikri şu şekildedir - belirli sayıda dönem için fiyat hareketi dikkate alınır. Bitişik iki mum için cari ve önceki kapanış fiyatları arasındaki fark alınır. Fark pozitifse (fiyat yükselirse), son pozitif değişime eklenir; fark negatifse (fiyat düşer), son negatif değişikliğe eklenir. Göstergenin kendisinin değeri, payda son pozitif ve son negatif değişiklikler arasındaki fark ve paydada toplamları olan% 100 ile çarpılan bir kesir olarak hesaplanır.

CMO genliği -100 ve +100 ile sınırlıdır. Osilatör yükseldikçe, varlık daha fazla "aşırı ısınır" ve fiyatın aşağı doğru geri dönme olasılığı o kadar yüksek olur. Tersine, gösterge çok düştüğünde, varlığın değerinin düşük olduğu ve satın alma fırsatlarını dikkate almaya değer olduğu anlamına gelir. Sıfır çizgisi aşağıdan yukarıya geçtiğinde, bir alış sinyali belirir, yukarıdan aşağıya geçerken bir satış sinyali belirir. Bu durumda, sinyaller genellikle küçük bir salınım genliği ile yanlış olduğundan daha önce gösterge çizgisinin sıfırdan en az 20-25 birim hareket ettiği kesişimlerin dikkate alınması tavsiye edilir.

Ana parametreler

  • MA Süresi, varsayılan olarak 9;

  • Veri türü, mevcut değerler: Kapat, Açık, Yüksek, Düşük, Tipik, Orta, Ağırlıklı.

Gösterge, grafikte, aşağıdaki gibi görünür:

Last updated