Ayarlar

Makinalı, dünya piyasalarında işlem yapılan sembollere göre özelleştirilmiştir. Aşağıdaki ayarlar, aracı kurumunuzda ya da mevcut piyasada geçerli olmayabilir.

Ayarlarda; Varsayılanlar, Onaylamalar, Bildirimler ve Diğer ile ilgili değişiklik yapabilirsiniz. Ayarlar ekranını açmak için anasayfada yer alan "Fazla"ya tıkladıktan sonra "Ayarlar"a tıklayarak erişebilirsiniz.

Varsayılanlar

"Varsayılanlar" bölümünde aşağıdaki görselde yer alan ayarları değiştirebilirsiniz:

  • Geçerlilik: Aşağıdaki zaman dilimleri arasından seçim yaparak emirlerinizin geçerlilik süresini belirleyebilirsiniz. Gün -> Gün sonuna kadar geçerli olacak emirler için. İEG-> İptal Edilene Kadar Geçerli: Emir, girildiği andan itibaren iptal edilene kadar geçerlidir. Bu emir süresi seçildiğinde, emrin iptal edilmediği ve eşleşmediği durumda, emir sözleşmenin vade sonuna kadar geçerli olur ve vade sonunda otomatik olarak iptal edilir. KİE-> Kalanı İptal Et: Fiyat ve miktar belirtilerek girilen ve emrin girildiği anda karşılanmayan bölümünün otomatik olarak iptal edildiği emir türüdür. FOK -> Fill or Kill: Limit emri yalnızca tutarın tamamı eşleştirilebiliyorsa yürütülecektir. Bu emir türü ile kısmi eşleşmeler yapılmaz ve emir iptal edilir. TAR-> Tarihli Emir: Emir, girilen tarihe kadar geçerlidir. Belirtilen tarihe kadar eşleşmezse ya da iptal edilmezse, bu tarihte gün sonunda otomatik olarak iptal edilir.

  • Emir tipi - aşağıdaki emirlerden birini seçmenize izin verir: Piyasa -> Piyasa fiyatı üzerinden emir vermek için kullanılır. Fiyatlı -> Anlık fiyatın daha altında ya da daha üstünde, belirli bir yerden alım/satım yapmak için emir vermek için kullanılır. Zarar kes -> Zararı önlemek için fiyat belli bir değerin altına düştüğü ya da üstüne çıktığı anda işleme girmesi istenen emir vermek için kullanılır. Zarar kes fiyatlı -> Zararı önlemek için fiyat belli bir değerin altına düştüğü ya da üstüne çıktığı duurmda fiyatlı emir vermek için kullanılır.

    Tr. stop. ->

  • Miktar lot - işaretlenmişse, miktar parti olarak, işaretlenmemişse - birim olarak görüntülenir;

  • Ofset'le SL/TP ekle - işaretlenirse, ZK / KA (Zarar Kes / Kar Al) fiyatları ofset, işaretlenmemişse mutlak değerlerdedir;

  • Ofset gösterme çeşidi- ofset görüntüleme için mevcut modlardan birini seçmenize izin verir: Tikler, Puan;

  • Durdurma yerine durdurma sınırı kullanın - durdurma emirleri yerine durdurma sınırı emirleri vermek için işaretleyin. İşaretlendiğinde, 'Limit ofset, tikler' alanını etkinleştirir. Aktif olan alandan tik sayısını belirleyebilirsiniz.

Onaylamalar

"Onaylar" bölümü, aşağıdaki eylemlerin iki defa kontrol edilerek onaylamasına sağlar. Eğer aşağıda yer alan eylemleri onaylanmış hale getirirseniz, eylemler iki defa kontrol edilerek gerçekleştirilir. Bu eylemi gerçekleştirmek istediğinizde size ek bir onay ekranı geleceği anlamına gelmektedir.

  • Emir gönderme,

  • Emir değiştirme,

  • Emir gerçekleştirme,

  • Emir iptal etme,

  • Pozisyon değiştirme,

  • Pozisyon kapatma,

  • Bildirim silme.

Uyarılar

Uyarı alma şeklinizi değiştirmek için bu ekranı kullanabilirsiniz. Ekrandan aşağıda yer alan seçenekleri değiştirebilirsiniz.

  • Bildirim Türü: Bildirimleri nasıl alacağınızı belirlemek için bu ayarları kullanabilirsiniz. Pop-up -> Bildirimlerinizi pop-up (açılır pencere) şeklinde almak için. Ses -> Bildirimlerinizi sesli olarak almak için.

  • Uyarı Türü: İstek -> Teklif -> Son ->

  • Koşul: Bildiriminizin hangi koşullara göre aktif olmasını istediğinizi bu kısımdan seçebilirsiniz. Üzerinde -> Fiyat, belirli bir değerin üzerine çıktığında bildirim almak için. Altında -> Fiyat, belirli bir değerin altına düştüğünde bildirim almak için. Üzerinde ya da eşit -> Fiyat, belirli bir değerin üzerine çıktığında ya da eşit olduğunda bildirim almak için. Altında ya da eşit -> Fiyat, belirli bir değerin altına düştüğünde ya da eşit olduğunda bildirim almak için.

  • Önem: Bildirimin önceliğini belirlemek için ayarlarınızı bu kısımdan değiştirebilirsiniz Düşük -> Bildirimin önemi düşük ise, Orta -> Bildirimin önemi orta ise, Yüksek -> Bildirimin önemi çok yüksek ise.

  • Gerçekleşmesinden sonra: Ayarladığınız bildirimlerin gerçekleştirilmesinin ardından o bildirime ne olacağını buradan seçebilirsiniz. Durdur -> Bildirimi durdurmak ve daha sonra aynı bildirimi aktif edebilmek için. Sil -> Bildirimi tamamen silmek için.

Diğer

Cihazın sistem ayarlarında biyometrik kimlik doğrulama kontrol edilmemişse veya bloke edilmişse, uygulama ayarlarında "Diğer" ayarlar bölümü görüntülenemez. Üstteki görselde yer alan biyometrik kimlik doğrulaması aktif değil ise aktif etmek istediğinizde karşınıza bir ekran çıkacaktır. O ekran üzerinden parmak izi ya da yüz tanımayı aktif hale getirmeniz için gerekli yönergeyi takip edebilirsiniz.

Biyometrik kimlik doğrulama, bir kullanıcının Parmak İzi veya FaceID özelliklerini (Telefon modeline göre değişiklik göstermektedir. Telefonda aktif olan doğrulama sistemi kullanılacaktır.) kullanarak mobil uygulamada daha güvenli bir şekilde oturum açmasını sağlar.

Sonraki girişlerde uygulamaya FaceID uygulamak için, yukarıdaki ekranda yer alan 'Use Face ID' seçeneğine tıkladıktan sonra kullanıcının yüzünü ekrana çevirmesi gerekir.

Kullanıcı kimlik doğrulaması, sensöre bir parmak koyduktan ve başarılı parmak izi tanıma işleminden sonra gerçekleşir.

Yüz Kimliği özelliğinin kullanıcı cihazında mevcut olması ve etkinleştirilmesi durumunda, Parmak İzi yerine ek bir uygulama oturum açma seçeneği olarak kullanılabilir.

Bundan sonra, Diğer -> Ayarlar -> Diğer -> Biyometrik kimlik doğrulama onay kutusu işaretlenmiş olur. Oturum açma ekranının sonraki aramalarında, uygulamada Biyometrik kimlik doğrulama ayarı işaretlenmişse, biyometrik kimlik ile giriş yapma seçeneği otomatik olarak görüntülenecektir.

Last updated